Jelentős változásokon ment keresztül az elmúlt hat hónapban a Testnevelési Egyetem.

2021. augusztus elsejével modellváltó egyetem lett, melynek célja, hogy hosszútávon Közép- és Kelet-Európa legmeghatározóbb testnevelés- és sporttudományi intézménye legyen.

2022. január elsejétől az Egyetem neve Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemre módosult, így a neve is tükrözi, hogy nem csak a sportban, hanem a vele összefüggő tudományágakban is a világ élvonalába szeretne tartozni.

A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Sport-táplálkozástudományi Központ Analitikai Laboratóriuma ezen célokat figyelembe véve folyamatosan fejlődik, biztosítva ezzel szolgáltatásaik egyre emelkedő színvonalát.

A Laboratórium munkáját a jelenlegi rektor, Dr. habil. Sterbencz Tamás és a korábbi rektor, Dr. h. c. Mocsai Lajos, aki jelenleg a Testnevelési Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöki pozícióját tölti be, teljes odaadással támogatja.

Az EMMI Sportért Felelős Államtitkársága anyagi és erkölcsi támogatásának köszönhetően a Laboratórium váratlan dopping-gyanús esetekben a vizsgálatokat rendkívüli gyorsasággal és precizitással végzi el.

A Laboratórium kiépítése, környezeti feltételei és műszerparkja a XXI. századi igényeket elégíti ki, szakember gárdájának kompetenciája nemzetközi szinten is kiemelkedő, melyet a megjelent tudományos közlemények és a nemzetközi laboratóriumokkal való, több területre is kiterjedő vizsgálatok is bizonyítanak. Megrendelői igényre szabott vizsgálatok, módszerfejlesztések, széles étrend-kiegészítőkben előforduló komponenscsaládok (anabolikus ágensek, stimulánsok, narkotikumok, kannabinoidok, foszfordiészteráz-gátlók, laxatív hatású anyagok) mérése képzi a profilját.