ügyvezető igazgató, Hajnal Húskombinát Kft.

„Körültekintően kell a lehetőségeinket mérlegelni. A fogyasztók egyre inkább az igényes, magas minőségű, kis kiszerelésű termékeket keresik, a kényelmi szempontok előtérbe kerültek.  A jövő pályázóinak is csak azt tudom üzenni, hogy merjenek nagyot álmodni és ne adják fel az álmaikat és siker fogja koronázni munkájukat.”

 

A lassan tovatűnő 2021-es év sem a könnyű gazdasági környezetről szólt, a pandémiás tavasz után, a gazdaság újraindítása, milyen kihívások elé állította, vagy milyen problémákat vetett fel cégük működésükben? Milyen éves zárnak, hogyan búcsúztatják az ó évet?

Kis cégként az országos problémák kisebb mértékben csapódnak le vállalatunknál. A multikkal való kereskedelem soha nem volt egyszerű. Sikerült az idei évben is helyünket megtartani, sőt új termékekkel elindulni. A szakember gárda - úgy véljük - eltűnt kis országunkból. Egyre nehezebb munkaerőt találni, illetve a határ közelsége miatt megtartani.

A férjem mellett megtanultam küzdeni és nem feladni, ez mindig átsegít a nehéz időszakokon. Enyhe csökkenést mutat forgalmunk, ugyanakkor termékeink jó minősége miatt komoly reményekkel nézhetünk a jövő felé, hiszen az egészséges, jó minőségű élelmiszerek hívei továbbra is keresik termékeinket.

 

Az elmúlt időszak igazán túlélővé tett mindannyiunkat, a sok-sok nehézség ellenére erős maradhatott a gazdaság, az új helyzet megtanított az új lehetőségeket kiaknázni, élni vele.  mindezek alapján Ön hogyan, és legfőképpen mire készül 2022-ben? Mi az, ami erőt, motivációt adhat a jövő évre?

Ez az év csendes gondolkodásban és tervezésben, üzemünk fejlesztésével telt. Nagyobb lendülettel, tisztánlátással tekintünk 2022-re.

Szeretnénk legalább ezen a színvonalon folytatni tevékenységünket. Csak az új célok kitűzése hozhat eredményességet. A visszajelzések alapján termékskálánk modern és innovatív.  Újabb termékek bevezetésén dolgozunk, célunk, hogy a Hajnal Hús márka finomságai eljuthassanak minden korosztályhoz, figyelembe véve a legválogatósabb  vásárlói igényeket is.

 

A pandémiás időszak még intenzívebben világított rá, hogy az előremenekülés az egyetlen lehetőség a túlélésre. Ön szerint változtatta-e az innovációs igényeket és a fejlesztési kedvet az elmúlt időszak? Véleménye szerint miként alakul 2022-ben a kutatás-fejlesztés?

Elsődlegesen hideg fejjel nagyon komoly terveket kell készíteni, döntéseket kell hozni, amivel megvédjük vállalkozásunkat és a vállalkozásban dolgozó emberek létét. Nagyon kell fókuszálni, hogy partnereinket ne veszítsük el, valamint ezzel párhuzamosan az üzem működőképes maradjon.

Körültekintően kell a lehetőségeinket mérlegelni. A fogyasztók egyre inkább az igényes, magas minőségű, kis kiszerelésű termékeket keresik, a kényelmi szempontok előtérbe kerültek. Hogy lépést tartsunk a piaccal, szükség van a fejlesztésekre.

 

Milyen útravalót adna, vagy mit üzenne a kiválóság iránt elkötelezett gazdasági vezetőként, vezető társainak, gazdálkodóinak és nem utolsó sorban a fogyasztónak?

Kitartás. Türelem. Állhatatosság. Soha nem lehet megalkuvás kérdése a minőség.

 

Hogyan készül az év végére, miként hangolódik az ünnepekre a gazdasági vezető, és miként készül az ünnepekre  a civil ember?

Ez a hónap ad legtöbb munkát nekem, mint vezetőnek.  Az év egyik legintenzívebb termelési időszaka mellett arra is ügyelek, hogy mindenkinek méltóképpen megköszönjem az éves munkáját.

Magánemberként, otthon már december elejétől feldíszítjük a házat, meghitt ünnepre készülünk a két fiammal.

Karácsony táján nehéz elválasztani a magánéletet és a munkát. Csapatommal jó kapcsolatot ápolunk, így a temérdek munka ellenére csodás hangulatban zajlik az egész december.

 

Az ÉMIN zsűri tagjaként milyen tapasztalatokat tudna megosztani az idei évről, és mit üzenne a jövő év pályázóinak?

A pandémia mindenkinek megmutatta, milyen tartalékokkal rendelkezik. Már tudjuk, mekkora erő szükséges céljaink eléréséhez, ezen az úton kell tovább haladni. a jövő pályázóinak is csak azt tudom üzenni, hogy merjenek nagyot álmodni és ne adják fel az álmaikat és siker fogja koronázni munkájukat.