Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázaton sikerrel szerepelt pályázók és pályázatok számára, teljesítményük további elismeréséül a Kiírói Tanács, a kiírók külön-külön, valamint különböző cégek, főhatóságok, civil szervezetek további értékes különdíjakat ajánlottak fel.

 

Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Kiírói Tanácsának különdíjai

A Kiírók Tanácsa által alapított hagyomány-teremtő Vállalkozási Nívódíj elismerést azon gazdálkodó szervezetek érdemelhetik ki, amelyek bizonyítottan hosszú ideje kiemelkedő színvonalú értékeket állítanak elő. Fejlesztéseikkel, innovációikkal is hozzájárulnak a gazdaság fejlődéséhez, piaci munkájukkal tartósan öregbítik a magyar gazdaság jó hírét. A Nívódíjat magyar és angol nyelvű elismerő díszoklevél, valamint a Hollóházi PorcelánManufaktúra Kft. alkotógárdája által készített egyedi iparművészeti trófea tanúsít. A Vállalkozási Nívódíjat a Dent- Art- Technik Kft. érdemelte ki. Az elismerést Dr. Latorcai János úr az Országgyűlés alelnöke adja át.

A Kiírók Tanácsa hagyományteremtő céllal megalapította az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Innovációért Nívódíjat. A Nívódíjat azon megoldások, termékek, illetve rendszerek alkotói nyerhetik el, akik pályázatuk újdonság értékével tárgyévben kiemelkedően mutatták meg a hazai alkotóerőben rejlő kreativitást a magyarországi vállalkozói kultúra tükreként. A kitüntetést magyar és angol nyelvű elismerő díszoklevél, valamint a Hollóházi Porcelánmanufaktúra Kft. alkotógárdája által készített egyedi iparművészeti trófea tanúsít. Az Innovációért Nívódíjat a Saint-Gobain Hungary Kft nyerte el a weberNEON termékcsalád létrehozásáért. Az elismerést Dr. Latorcai János úr az Országgyűlés alelnöke adja át.

A környezet védelmének, a föld ökológiai egyensúlya megőrzésének, a fenntartható civilizációs fejlődés biztosításának ösztönzésére a Kiírók Tanácsa megalapította az Érték és Minőség Energiahatékonyságért és Környezetvédelemért Nívódíjat. A Nívódíjat azon megoldások, termékek, illetve rendszerek nyerhetik el, amelyek mérhető módon hozzájárulnak a szén-dioxid kibocsátás csökkenéséhez, az energiatudatos környezet alakításához, fejlesztéséhez. A kitüntetést magyar és angol nyelvű elismerő díszoklevél, valamint a Hollóházi Porcelánmanufaktúra Kft. alkotógárdája által készített egyedi iparművészeti trófea tanúsít, melyet idén két cég érdemelt ki. A különdíjat az  AGM Beton Zrt. érdemelte ki, Nagyméretű kútsüllyesztéssel kialakított innovatív négyszögakna megnevezésű pályázatáért.  Az elismerést Dr. Latorcai János úr az Országgyűlés alelnöke adja át.

Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Energiahatékonyságért és Környezetvédelemért Nívódíj elismerést kapott az Alföldi-Hús Zrt. is,  azért a tudatosan kialakított tevékenységért, mellyel hosszú ideje különös gondot fordít a hazai és nemzetközi környezetvédelmi szabályok betartására, ezzel mérhető módon járul hozzá az energiatudatos környezet kialakításához, fejlesztéséhez, a fenntarthatósághoz.

A Kiírók Tanácsa megalapította az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Digitalizációért Nívódíját. A Nívódíjat a XXI. század technológiájának kiemelten kreatív alkalmazásáért, az élet minőségének javítása és megóvása céljából bemutatott pályázat érdemelheti ki. A kitüntetést magyar és angol nyelvű elismerő díszoklevél és a Hollóházi Porcelánmanufaktúra Kft. alkotógárdája által készített egyedi iparművészeti trófea tanúsít. Az elismeréssel a Balázs-Diák Kft-t jutalmazták a Trianon 100 digitális oktatóanyag megvalósításáért. Az elismerést Dr. Latorcai János úr az Országgyűlés alelnöke adja át.

A Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Év Felfedezettje különdíjat olyan vállalkozás érdemelheti ki, amelyik pályázatában kiemelten kezeli a helyi természeti értékek felhasználásával az ember jobb közérzetének elősegítését, magas minőségi színvonalú termékekkel vagy szolgáltatással, kiemelkedően igényes pályázati dokumentáció összeállításával. A kitüntetést magyar-angol nyelvű elismerő díszoklevél és a Hollóházi Porcelánmanufaktúra Kft. alkotógárdája által készített egyedi iparművészeti trófea tanúsít. Az év felfedezetttje a Szarvasi Agrár Zrt. lett a Cervinus keménysajt termékcsaládjáért lett. Az elismerést Dr. Latorcai János úr az Országgyűlés alelnöke adja át.

Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Kommunikációért Nívódíjat az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Kiírói Tanácsa ítéli oda annak a nyomtatott vagy elektronikus médiának, amely megítélése szerint a kiírás évében a legtöbbet tett a kiemelkedő minőségű értékek bemutatásáért, ezen belül az Érték és Minőség Nagydíj Pályázati Rendszer népszerűsítéséért. Az elismerés tényét saját kommunikációjában használhatja. Az Érték és Minőség Nagydíj Kommunikációért Nívódíj elismerést Sárkány Gábor grafikus művész által tervezett egyedi Díszoklevél és a Hollóházi Porcelánmanufaktúra Kft. alkotógárdája által készített egyedi trófea tanúsít. Az elismeréseket a Hirado.hu szerkesztősége, a Magyar Nemzet szerkesztősége és az InfóRádió szerkesztősége  érdemelte ki. Az elismerésekett Dr. Latorcai János úr az Országgyűlés alelnöke adja át.



Továbbá értékes különdíjakat adományoztak a kiírók külön-külön és egyéb különböző cégek , szervezetek is.

A DIAMOND Szervezőiroda Bt. Különdíja
A DIAMOND Szervezőiroda Bt. hagyományteremtő céllal különdíjat alapított az általa kiválasztott, tárgyévben védjegyhasználatot nyert pályázó részére. Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázathoz kapcsolódó: A TUDÁS HATALOM Különdíj egy szellemi vagyon felmérés.
A különdíjat Szőcs Andrea iparművész által készített egyedi dísztárgy és Balázs Károly grafikusművész által készített díszoklevél tanúsítja. A különdíjat dr. Siklós Kata, a cég szellemitulajdon-védelmi szakértője és Kiss Károlyné Ildikó a védjegy alapítója adja át az Andrea Kft-nek.

A Hajnal Húskombinát Kft. Különdíja
A sokszoros Magyar Termék Nagydíjas és Gazdaságért Nívódíjas Hajnal Húskombinát Kft. 2016. évben eltávozott vezetője, Hajnal László úr emlékére - akinek szívügye volt a kiemelkedő minőségű termékek elismerése - hagyományteremtő céllal különdíjat alapított. A különdíj a Hajnal László Emlékdíj. A különdíjat olyan élelmiszeriparhoz kötődő pályázónak ítéli oda a cég vezetősége, aki először vesz részt a pályázaton. Az elismerés a nagydíjas termékek forgalmazása a cég üzleteiben. A különdíjat hollóházi porcelán váza és a forgalmazás tényét rögzítő okirat jelképezi. Az elismerést Hajnalné Raucsik Krisztina ügyvezető igazgató és ifj. Hajnal László tulajdonos adja át a Szarvasi Agrár Zrt-nek a Cervinus keménysajt termékcsaládjáért lett.

A SZÁM-PONT Számítástechnikai és Oktató Központ Kft. Különdíja
A SZÁM-PONT Kft., különdíjat ajánl fel az általa kiválasztott védjegyhasználatot nyert pályázónak, mely egynapos tréning profi trénerrel, egy nap szoftverfejlesztés a díjazott által megjelölt témában.
A különdíjat a Tudás Almája kerámia dísztárgy és Díszokirat tanúsítja.
Az elismerést Csalló Andrea a SZÁM-PONT Kft. tulajdonos ügyvezetője adja át a Balázs-Diák Kft-nek.

A Communautrade – Europe Kereskedelmi és Tanácsadó Kft. különdíja
A Communautrade  – Europe Kereskedelmi és Tanácsadó Kft., hosszú évek óta folytat sikeres és szerteágazó tevékenységet a Nyugat-Balkán országaiban gazdasági- kereskedelmi- és pénzügyi területeken egyaránt. Különdíjként felajánlja egy általa kiválasztott kitüntetett vállalkozásnak piacra jutását elősegítő információit a nyugat-balkáni régió díjazott által kiválasztott célországába.
A különdíjat a Hajdúhús 2000 Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., CÍVIS eredeti Debreceni Pároskolbász termékcsaládja érdemelte ki. A Páros kolbászokat egyedi fűszerezéssel, régi eredeti ízeket használva, és a hagyományokat magas szinten  megtartva, válogatott alapanyagokból, saját receptura alapján, ritkaságszámba menően magas hústartalommal gyártják.
A díjat Galambos Attila a cég ügyvezető igazgatója, Macedónia magyarországi tiszteletbeli konzulja, a Magyar Kereskedelmi és Ipar Kamara Nyugat-balkáni Tagozatának elnöke adja át.

Az Élelmiszervállalkozók Versenyképességéért Egyesület különdíja
Az Élelmiszervállalkozók Versenyképességéért  Egyesület a Délalföldi Kertészek Zöldség- Gyümölcs Termelői és Értékesítő Mezőgazdasági Szövetkezete Snack paradicsomfélék termékcsalád pályázatáért különdíjként felajánlja, hogy a díjazott egy évig térítésmentesen részt vehet az egyesület által szervezett szakmai napokon, amelyek a www.elelmiszervallalkozok.hu honlapról ismerhetők meg.  A termékek a kiváló zöldségtermesztési technológiának köszönhetően olyanok, mintha minden egyes paradicsom bogyó egyedileg lenne termesztve, aromájában, ízvilágában, a „paradicsomi” paradicsom fogyasztásának élményét adva. A termékcsalád tagjai különbözőek, de mindegyik kimagaslóan jó minúőségű, ötletes, sokféle csomagolásuk miatt minden ember megtalálja a számára legkedvezőbbet. A Díjat díszokirat és a Hollóházi Porcelánmanufaktúra Kft. által készített egyedi dísztárgy tanúsítja.
A Díjat az egyesület elnökségi tagja, Lakatosné dr. Nemes Sarolta asszony adja át

A Health-ness Prevenció-promóciós, Rehabilitáció-segítő, Oktatási és Jótékonysági Alapítvány különdíja
Különdíjként a Health-ness Prevenció-promóciós, Rehabilitáció-segítő, Oktatási és Jótékonysági Alapítvány felajánlja, hogy a  kuratóriuma által kiválasztott díjazott egy éven keresztül használhatja weboldalán és kiadványain a Health-ness Alapítvány logóját, valamint az alapítvány is feltünteti egy éven át minden reklám- és marketing kiadványán, kommunikációjában és weboldalán a különdíjas pályázó nevét és logóját.A különdíjat a Dent-Art Technik Kft. Dental Aerosol Exhaustor Elszívófej pályázata érdemelte ki. A Dent-Art Technik által a fogorvosok, illetve a fogászatban dolgozók számára a megnövekedett fertőzési veszély csökkentése érdekében kifejlesztett eszköz egyedi, speciális, a prevenciót támogató Dental Aerosol Exhaustor Elszívófej biztosítja a levegő tisztaságát a különböző vírusok és cseppfertőzések ellen és ezáltal védi a kezelésen részt vevő személyeket, orvosokat, asszisztenseket. A fejlesztésnek aktualitása is van, különösen a jelenlegi pandémia időszakában.A különdíjat nem csak jelen termék fejlesztéséért adományozza a Health-ness Alapítvány, hanem  az évek óta folyamatos cégújdonságok piaci bevezetése és azok felhasználásának eredményessége miatt is.
A különdíjat Gláser Katona Zsuzsa asszony az alapítvány kuratóriumának elnöke adja át.

A SÉRÜLTEK. hu MAGAZIN Különdíja: az ODAFIGYELÉS DÍJ
A SÉRÜLTEK.hu MAGAZIN különdíjának célja a segítséggel élő emberek számára kifejlesztett, a kereskedelemben már forgalomban lévő, vagy már gyártás alatt álló eszközök, gépek, találmányok felkutatása és elismerése, melyek a segítséggel élők számára értéket jelentenek.
A különdíjat idén az Aqua-Plastech Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. Házi mofetta (CO2 Doctor) érszűkületek prevenciós, illetve kúra szerű alkalmazására megnevezésű pályázata érdemelte ki. A házi mofetta (széndioxidos szárazfürdő) magyar szabadalom, regisztrált orvostechnikai eszköz, mely könnyű, nem helyhez kötött felhasználhatósága, egyszerű alkalmazási módja lehetőséget biztosít azoknak az érbetegeknek a kezelésére is, akik nem tudnak eljutni a csupán néhány helységben levő természetes mofettákhoz.
Az elismerést Horváth László Tibor a magazin főszerkesztője adja át.

A Tudományos Újságírók Klubja Különdíja
A közel 30 esztendeje működő szervezet az Érték és Minőség Nagydíj Pályázathoz kapcsolódóan különdíjat alapított a Gazdaság és Tudomány Díját, melyet olyan, általa kiválasztott nagydíjas vállalkozásnak ajánl fel, amely tárgyévben kiemelkedő tevékenységet folytatott a gazdaság, a tudomány és ismeretterjesztés világában.
A különdíjjal a Saint Gobain Hungary Kft. weberNEON termékcsaládját ismerték el. Saint Gobain kiváló alapanyagait felhasználva magyar kutatócsoport munkájával sikerült megváltoztatni az anyagok mikrosrtukturáját, elérve ezzel, hogy a díjazott termékekkel borított  felület napfénnyel, vagy mesterséges fénnyel töltődik és a sötétben a magába szívott energiát fényformájában bocsátja ki.
A díjat Tóth Péterné a Tudományos Újságírók Klubja elnöke adja át.


A nagydíjas szolgáltatások és szolgáltatóik díjmentes bemutatására kerülnek az Érték és Minőség Nagydíj Pályázati Rendszer hivatalos magyar és angol nyelvű elektronikus katalógusában, mely hazai nemzetközi-, és  külföldi kiállításokon, üzleti fórumokon jelenik meg, eljut a gazdaságdiplomácia képviselőihez.

Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat információi, a díjazottak bemutatása, a pályázat felhívása, illetve a letölthető jelentkezési lapja az interneten a www.emin.hu címen találhatók.