Rekord számú nevezés mellett augusztus 27-én, a szentesi Művelődési Központban kialakított Olimpiai Falu területén rendezik meg a VII. Speciális Olimpia Nyári Nemzeti Játékokat.

A Speciális Olimpia mozgalom küldetése, hogy a 8 éves, és annál idősebb értelmi fogyatékossággal élő emberek számára egész éven át tartó edzési és versenyzési lehetőséget nyújtson különböző olimpiai sportágakban.

„Az, hogy részt vehetünk a Speciális Olimpián, nagy megtiszteltetés a Legrand Zrt. számára, hiszen vállalati filozófiánk szerint példaértékűnek tartjuk az ilyen és ehhez hasonló kezdeményezéseket. A Legrand Zrt-nél úgy végezzük a tevékenységünket, hogy tiszteletben tartjuk az alapvető emberi jogokat a munkavégzés során. Betartjuk az egyenlő bánásmódra vonatkozó törvényi szabályokat és konkrét lépéseket teszünk a sokszínűség jegyében. 

A menedzsment az elért eredmények és a fenntartható fejlődési elvek megvalósításának zálogát a munkavállalókban látja. Kiemelt figyelmet fordítunk a megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatására is. A Legrand Zrt.-nél jelenleg is vannak megváltozott munkaképességű dolgozók, azonban a saját alkalmazottakon kívül a kooperációs partneri kapcsolatainkon keresztül további érintett 500 fő számára is biztosítunk munkát. 

Nagyon megindító és példaértékű, hogy a megváltozott képességű fiatalok között ilyen sokan fognak részt venni a Szentesen megrendezésre kerülő Olimpián. 

Ezek a sportolók is, akik összemérik a következő napokban az erejüket, a rátermettségüket, a sportba vetett hitüket, és kitartásukat, bizonyítják és talán erőt is adnak azoknak az egészséges sporttársaiknak, akik sokszor már fel akarják adni vagy nem éreznek magukban elég erőt a folytatáshoz. Az is sokszor előfordult már, hogy egy fogyatékkal élő sportoló lesz egy egészséges sportoló példaképe. 

Kívánom, hogy az augusztusi Olimpián minden versenyző a lehető legjobb formájában legyen és életre szóló élménnyel gazdagodjon a megmérettetés után. 

Sok sikert, kitartást kívánok.”  - mondta Károlyi László, a Legrand Zrt. vezérigazgatója.

55 tagszervezetből, 708 sportoló adta le nevezését a VII. Speciális Olimpia Nyári Nemzeti Játékokra. A versenyzők 16 sportágban vetélkednek majd. A játékok idejére – az Ifjúsági mellett – a helyi műszaki alakulat támogatásával olimpiai falut alakítanak ki, ahol a versenyzők találkozhatnak az érdeklődőkkel, a nézőkkel, és közben szórakoztató programokon vehetnek részt.

Forrás: Legrand, Magyar Speciális Olimpia Szövetség