Az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) független uniós szerv, amelynek székhelye Budapesten van és fő célja az európai innovációs képesség fejlesztése. Az EIT fontos szereppel bír a fenntartható gazdasági növekedés elérése és munkahelyek teremtésére irányuló uniós célkitűzések támogatásában. Gondozza a vállalkozói tehetségeket és támogatja az új elképzeléseket, ezzel létrehozva a vezető vállalatok, a felsőoktatási intézmények és kutatóközpontok „tudásháromszögét”. Az EIT innovációs társulásainak fókuszterületei az energiaipar, éghajlatváltozás, egészségügy, nyersanyagok, digitalizáció és az élelmiszeripar.

Károlyi László felkérést kapott az együttműködésre. A felkérés szerint az Európai Uniós szervezet budapesti eseményén az Innoveit 2018 zsűrijében az EIT Innovators Award kategória döntőjében, a legjobb innovációkhoz kötődő pályázatokról szóló döntésben vett részt októberben.

Az innovációs fórum keretében 4 kategóriában (változásmenedzsment, innováció, kockázati tőkebefektetés, női vezető) 350 pályázat közül választják ki a legjobbakat. Károlyi László ezzel kapcsolatban kifejtette: az Innoveit 2018 innovációs kategóriájába olyan pályázatok érkeztek, amelyek jó példái annak, miként lehet hatékony és egyben fenntartható termékeket, szolgáltatásokat megteremteni.

(További részletek: https://eit.europa.eu/activities/entrepreneurship/2018-awards)