„Huszonöt évvel ezelőtt, 1993 novemberében, Árpád-házi Szent Erzsébet ünnepén több száz vörösvári polgár gyűlt össze ezen a helyen, az újonnan létesült Szent Erzsébet Otthon felszen-telési ünnepére. Az ünnepségen részt vett Paskai László bíboros érsekprímás, Takács Nándor székesfehérvári megyéspüspök, Surján László népjóléti miniszter, Labbant Lajos plébános, Botzheim István polgármester és az önkormányzati képviselő-testület tagjai”

- mondta Gromon István, Pilisvörösvár polgármestere, melyet az évforduló alkalmából rendezett ünnepségen mondott. A városvezető ünnepi beszédében részletesen felidézte az alapító élettörténetét, az intézmény sajátos és máig érvényben lévő alapelveit, valamint emlékeztetett arra, hogy a Manhertz Erzsébet által létrehozott intézmény az elmúlt két és fél évtized alatt nagyon sok pilisvörösvári és környékbeli embernek könnyítette meg, tette elviselhetőbbé és szebbé az életét, emellett számtalan értékes emberrel, köztük papokkal – sőt egy püspökkel is – gazdagította közösségüket.

Kiss Károlyné Ildikó, az Érték és Minőség Nagydíj Pályázati Rendszer tulajdonos, ügyvezető igazgatója köszöntő beszédében hangsúlyozta, hogy a Manhertz Erzsébet Szociális Alapítvány (volt: Szent Erzsébet Szociális Alapítvány Közhasznú Szervezet): „Idősgondozás Manhertz-elve”, az Egészségügyi ellátás az idősgondozásban, a Profil kialakítása az idősgondozásban elnevezésű pályázatok bebizonyították, hogy az idősgondozás szerteágazó tevékenységét lehet magas szinten művelni.

„Nagy megtiszteltetés az Érték és Minőség Nagydíj Pályázati Rendszer számára, hogy e fontos és jeles ünnepen együtt osztozhatunk az alapítók, a gondozottak és a meghívott vendégek örömében. Valamikor egy bölcsességeket felsoroló könyvben azt olvastam, hogy az öregség valójában nem az élet vége, hanem a koronája” - fogalmazott Kiss Károlyné Ildikó.

 

 

DSC00625.JPGDSC00755.JPGDSC00743.JPGDSC00881.JPGDSC00723.JPGDSC00894.JPGDSC00552.JPGIMG_0414.JPG

 

Teljes galéria megnyitása