...avagy a nevetésterápia modern kori interpretációja.

Idén az Érték és Minőség Nagydíj számos kiváló pályázata között egy rendkívüli és egyedi művészeti teljesítményt ismerhettünk el: az Aranytíz Kultúrház, PANkreátorok című előadását.

A PANkreátorok egy különleges ötvözete a színháznak, stand-up comedynek, kabarénak és anekdotagyűjteménynek. Egy olyan műfajban alkotnak, ami messze túlmutat a hagyományos színházi előadásokon. Az előadás a modern kor kihívásaira ad választ a klasszikus pantomim-színjátszás elemeinek újraértelmezésével, gyors ritmusával és humorral átitatva.

De miért éppen ők lettek a díjazottak? Az Aranytíz Kultúrház ezzel az előadással nemcsak, hogy innovatív művészeti élményt kínál, de hozzájárulnak a közösség és a kultúra erősítéséhez is. Az előadás születését két alapgondolat hajtotta: a pantomim modernizálása és a kultúra megőrzése. Ráadásul, az előadásuk nemcsak szórakoztat, de hozzájárul az önfeledt nevetés és a humor általi gyógyuláshoz.

Mindezen értékek mellett az Aranytíz Kultúrház különös figyelmet fordít arra is, hogy a művészeti élményt elérhetővé tegye mindenkinek, függetlenül anyagi vagy társadalmi helyzetétől. A PANkreátorok előadás nemcsak széles körű elismerést kapott, de az ajánlások és szájhagyomány útján terjedő híre is rohamos léptekkel halad.

Az Érték és Minőség Nagydíj pályázati rendszere büszke arra, hogy ebben az évben az Aranytíz Kultúrház, PANkreátorok című előadását is díjazhatta.