...avagy Érték és Minőség az építőiparban.

A MAPEI Kft. nem csupán építőanyagok gyártásával és forgalmazásával foglalkozik. Küldetése sokkal mélyebb: segíteni az építkezőknek és kivitelezőknek a jövő épületeinek megalkotásában. Ezen ambíció erősítése érdekében évek óta komoly lépéseket tesznek a szakemberhiány elleni küzdelemben és az építőipari közösség fejlesztésében.

Az Alapok
A MAPEI Kft. alapvető küldetése a segítségnyújtás. Több mint 85 éve dolgoznak azon, hogy állandó minőséget biztosítsanak ügyfeleik és a környezetük számára. A vállalat kulturális és etikai értékei arra inspirálják őket, hogy a társadalom szolgálatában álljanak, és hozzájáruljanak az építőipari szakmák megbecsülésének növeléséhez.

A Szakemberhiány Kihívása
Az elmúlt években a szakemberhiány komoly kihívást jelentett az építőipar számára. A MAPEI Kft. felismerte, hogy a szemlélet megváltoztatása és a közösségfejlesztés kulcsfontosságú a probléma kezelésében. Ennek érdekében számos aktivitást és szolgáltatást kezdeményeztek az elmúlt 5-10 évben, amelyek a szakemberek támogatását és az építőipari szakmák társadalmi megbecsülésének növelését célozzák.

Építőipari Szakember Közösség Fejlesztő Program
A MAPEI Kft. egy olyan innovatív programot indított, mely az "Építőipari Szakember Közösség Fejlesztő Program" nevet kapta. A program keretében létrehozták a "Mesterek Mestere" díjat, majd később az "ÉV Szakembere 2022" referencia versenyt. Ezek a kezdeményezések nem csak elismerik a kiemelkedő szakembereket, hanem példaképeket állítanak, és növelik az építőipari szakmák presztízsét.

Az 2016-ban létrehozott Magyar Építőipari Szakember Közösség egy platformot kínál az építőipari szakemberek számára, ahol megoszthatják tudásukat, tapasztalataikat, és támogathatják egymást a szakmai fejlődésben. A közösség folyamatosan bővül, és már több mint 5000 tagja van, akik számos egyedülálló szolgáltatást élvezhetnek, mint például szakmai és üzleti képzések, marketing támogatás és jogi tanácsadás.

A MAPEI Kft. "Építőipari szakember közösség fejlesztő program" pályázata nem csak a cég elkötelezettségét mutatja az építőipar és annak szakemberei iránt, hanem az értékteremtés és minőség fontosságát is hangsúlyozza a szektorban. Az ilyen kezdeményezések nélkülözhetetlenek a szakma fejlődéséhez és a közösség építéséhez, és reményt kínálnak egy erős, megbecsült és virágzó építőipari jövő számára.