Farkas Sándor Úr, Miniszterhelyettes - Agrárminisztérium: Ilyen helyzetben fontos, hogy megköszönjük, sőt támogassuk a magyar vállalkozásokat

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!
Tisztelt Olvasó!

Az Érték és Minőség Nagydíj elmúlt évekbeli sikere jól példázza, hogy a magyar embereknek igénye van a minőségi magyar termékek és szolgáltatások iránt.  Egyre többen ismerik fel, hogy a hazai termékekkel nemcsak a minőséget választják, hanem a magyar munkaerőt is támogatják.

Különösen fontos ez most a koronavírus járvány idején. Az elmúlt egy évben olyan új helyzetekkel kellett szembesüljünk, amire senki sem volt felkészülve. A világ azon dolgozik, hogy felülkerekedjünk a járványon és visszaterelhessük az életet a rendes kerékvágásba.

Ez az időszak egyben nagy tanulság is mindannyiunknak, hiszen bebizonyosodott, hogy mekkora jelentősége van az önellátásnak, mennyire fontos a kutatás, fejlesztés és innováció támogatása és mennyire fontos a hazai vállalkozások, szolgáltatások fejlesztése.

Külön öröm számomra, hogy mezőgazdaságunk kiválóan helyt állt a legnehezebb körülmények között és stratégiai ágazattá nőtte ki magát. Ne felejtsük el, hogy a koronavírus mellett az agráriumnak meg kellett küzdeni a rendkívüli időjárással, a madárinfluenzával, a sertéspestissel. Ennek ellenére a termelők biztosítani tudták, hogy a boltok polcain jelen legyenek a
kiváló magyar termékek és friss és biztonságos élelmiszerek kerülhessen a családok asztalára.

Ilyen helyzetben fontos, hogy megköszönjük, sőt támogassuk a magyar vállalkozásokat. Minden elismerés ösztönző számukra, ezért is különleges az Érték és Minőség Nagydíj pályázata. Azok a vállalkozások amelyek benyújtják pályázataikat már győztesek, hiszen akik a fejlesztés, a kitörés lehetőségeit keresik ezekben a nehéz időkben is, bizonyosan megerősödnek és ezek a sikerek az alappillérei Magyarország fejlődésének és gazdasági növekedésének!


Farkas Sándor
miniszterhelyettes
Agrárminisztérium