Károlyi László Úr, a LEGRAND Magyarország Villamos Rendszerek Zrt. vezérigazgatója

Tisztelt Alelnök Úr, Tisztelt Miniszterhelyettes Úr, Tisztelt Államtitkár Úr, Kiíró Tanács tagok, Pályázók, Kedves Vendégek!


Köszöntöm Önöket az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat ünnepélyes eredmény hirdetésén.

Az elmúlt 2 év eseményei sajnos elég nagy mértékben átrajzolták a gazdaság és bizony a magánéletünk szabályait is. Természetesen tudjuk, hogy a változás az életünk része, a globalizált gazdaság meghatározó tulajdonsága, a Covid pandémia mégis nagyon nehéz helyzet elé állított mindenkit.

A személyes tragédiákat nem elfelejtve, most csak a gazdasági hatását említeném. Voltak olyan üzletágak – mint például a turizmushoz kötődő szolgáltatások, vagy a vendéglátás, a szórakoztató ipar – ahol pillanatok alatt megszűntek az üzleti lehetőségek és voltak  – mint például webes értékesítés, digitális kommunikációs platformok értékesítése, stb. – amelyek dinamikusan növekedtek és két számjegyű bővülést értek el.

A váratlan helyzetekre és változásra a legnehezebb gyorsan reagálni, és egy jó megoldást találni, de minden helyzetre kell és lehet is sikeres megoldást megtervezni, hiszen a változás kockázat, de egyben lehetőség is valami újra!  Aki ezt felismeri és ügyesen sáfárkodik a rendelkezésére álló lehetőségekkel, az hosszú távon sikeres lesz.

Peter Drucker „a hatékonyság az, amikor helyesen csináljuk a dolgokat, az eredményesség pedig az, amikor a helyes dolgokat tesszük”

A Legrand 100 éves története, eredményei is bizonyítják azt, hogy szélsőséges gazdasági és politikai körülmények között is helyt lehet állni, ha „a helyes dolgokat tesszük”

Porcelán foglaltok gyártásával indult jogelődünk Budapesten 1918-ban és mára 29 éves a Legrand Csoport tagsággal rendelkezve, itthon Magyarországon, termékeket fejlesztünk és gyártunk az egész európai piacra.

A termékeink száma és tudása pedig fejlődött és megsokszorozódott. Az okos otthon megoldások mellett nagyteljesítményű energiaelosztó berendezések, szünetmentes áramforrások, elektromos autótöltők is megtalálhatók kínálatunkban, ez mára több mint 30 ezer késztermék referenciát jelent.

Úgy gondolom sikerünk kulcsa a vállalati kultúránk, amelyben kiemelt szerepet játszik, mondhatni vezérfonala a tradícióra és innovációra épülő folyamatos megújulás.

Megismerve a pályázatokat, úgy látom, hogy azok a pályázók, akik ma nemsokára átveszik az elismerést és a trófeát, jól tudják és értik, hogy miért szükséges eredményesnek lenni és ebben mekkora szerepe van a megoldás orientált gondolkodásnak, a tradícióra és innovációra építkező, minőségi megoldásoknak, azaz ha „a helyes dolgokat tesszük”

A minőség meghatározó elem egy vállalat hosszú távú működésében. Rövid távon a magas minőségre fordított energia és pénz esetenként túlzottnak tűnhet, de hosszú távon a minőségbe fektetni mindig megtérülő beruházást jelent.

Ezáltal keletkezik egy vállalt számára a minőségből érték.

Az Érték és Minőség Nagydíj Tanúsító Védjegy a meglévő értékeket tovább örökítve, képviseli a legkiválóbbakat, nemzetközi bevezetésre is alkalmason.

Ezek A Legrand Zrt. számára is meghatározó értékek és elvek és ezért is döntöttünk immár 5 éve, hogy szerepet vállalunk a megvalósításban, a tudásmegosztásban és beléptünk a Kiírói Tanácsba.

Gratulálok és további sok sikert kívánok a nyertes pályázóknak! 

Kívánom, hogy a jövőben is hasonló értékek mentén fejlesztve üzleti megoldásaikat további sikereket érjenek el.

 

 

 

Köszönöm a figyelmet!

 

Saint Exupery

„A jövőt nem megálmodni kell, hanem tenni érte, hogy megtörténjen.”