Az Egy lépéssel több Hajós István Alapítvány elkötelezett a társadalmi felelősségvállalás iránt, és legfontosabb programja, a "Fogadj örökbe egy családot", kiemelkedő példa erre. A program célja, hogy egy éven át anyagi támogatást nyújtson beteg gyermekeket gondozó családoknak, havi 50 ezer forintos kerettel családonként. Az adományozók közvetlenül a családok által beküldött csekkek alapján a szolgáltatóknak juttatják el a támogatást, így biztosítva, hogy az adományok valóban jó helyre kerüljenek.

A program célja és hatása

A programba bárki beléphet, aki havi legalább 5000 forintot vállal, és a cél, hogy közös erővel, egy lépéssel többet tegyünk a rászorulókért. A családok számára ez a támogatás nemcsak pénzügyi segítséget jelent, hanem erősíti a közösségi szolidaritást is. Az alapítvány hitvallása, hogy a társadalmi felelősségvállalás mindenkit közelebb hozhat egy jobb világhoz.

A pályázat sikere

A Fogadj örökbe egy családot program az Érték és Minőség Nagydíjon elismerést nyert, hiszen egy egyedülálló módon segíti a rászoruló családokat, miközben az adományozók közvetlenül hozzájárulhatnak a program fenntartásához. Az alapítvány és támogatói hisznek abban, hogy összefogással, közös erővel tehetünk egy jobb világért.