A pályázat alapítói, kiírói, közreműködői nevében szeretettel köszöntöm Önöket a pályázat idei meghirdetése alkalmából tartandó nyilvános sajtótájékoztatón.

Pár héttel ezelőtt még úgy köszöntöttem volna Önöket, hogy minden reményünk megvan arra, hogy a COVID-járvány fokozatos enyhülésének köszönhetően az élet lassan visszatérjen a régi kerékvágásba. Most sajnos azt kell mondanom, hogy tragikus eseményeket kell nap mint nap figyelnünk, hiszen szomszédunkban háború folyik, a kegyetlenség lett az úr. Ez a háború bennünket is érint, hiszen a humanitárius segítségnyújtás került a gondolataink középpontjába mindennapi kötelezettségként és feladatként. Ugyanakkor tudjuk azt is, hogy segíteni csak akkor vagyunk képesek, ha továbbra is tesszük a dolgunkat, keményen dolgozunk, működtetjük cégeinket, vállalkozásainkat, termelünk, szolgálunk, amely által aktív és teremtő részesei vagyunk a háború által érzékenyen érintett magyar gazdaságnak.  Ezáltal hozhatjuk létre mindazt, amelyből segíteni vagyunk képesek. Ennek érdekében nekünk az a feladatunk, hogy most ismét útjára indítsuk a legkiválóbbak seregszemléjét, az Érték és Minőség Nagydíj Pályázatot.

A termékek és szolgáltatások versenyképességét mind a hazai, mind a nemzetközi piacon elsődlegesen a kiváló minőség biztosítja, melyet jól láthatóan megerősíthet, igazolhat egy minőségtanúsító védjegy, mely lehetővé teszi a piaci szereplők számára a piaci versenyből való kiemelkedést és a fogyasztók tájékoztatásának is fontos eszközei; információval szolgálnak az adott termékről, szolgáltatásról.  A védjegyek kapcsolatot teremtenek a termék és annak előállítója, valamint a szolgáltatás és annak nyújtója között.  Komoly szerepük van a minőség jelzésében, fejlesztik a fogyasztói kultúrát, de vitathatatlan a reklám-, illetve beruházás-serkentő funkciójuk is. Az Érték és Minőség Nagydíj Tanúsító Védjegy értéket, megbízhatóságot közvetít. A pályázat szigorú eljárásrendjének való megfelelés, annak folyamatos ellenőrzése garancia a kiemelkedő minőségre.

A gazdaság újraindításához, növekedési pályára állításához elengedhetetlen a fiatalos lendület és gondolkodás, az új utak keresése, az innováció. A jövő pályázóit arra buzdítom, hogy bízzanak, higgyenek magukban, termékeikben/szolgáltatásaikban és bátran mérettessék meg magukat, mert így a legbiztosabban tudják megítélni helyüket a gazdasági versenyben, sőt fejlődési irányukat is meg tudják határozni. A vállalkozóknak pedig szeretném a figyelmüket arra felhívni, hogy támogassuk a hazai gazdaságot, a magyar embereket, hiszen azzal, hogy munkahelyeket tartunk meg, teremtünk és magyar termékeket  vásárolunk, komoly lépést teszünk az ország növekvő jóléte felé. A védjegyhasználat elsősorban mindannyiunk biztonságáért valósul meg, tehát jól felfogott érdekünk védjeggyel rendelkező árut választani.