"Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat mára a magyar termékek és szolgáltatások minőségének fokmérőjévé vált."

Történelmi időket élünk, hiszen az elmúlt évtized gazdasági fejlődése és életszínvonal emelkedése közepette senki sem láthatta előre, hogy előbb egy világjárvány, majd egy történelmi mértékű aszály, végül egy háború gyökeresen átformálja a világ és benne Magyarország életét. Megtapasztaltuk, hogy a mai világban mennyire kiszolgáltatottak egymásnak a nemzetek és bennük, mi emberek. A háború és az azokra adott hibás brüsszeli válaszok ezt tovább fokozták
és egyben bebizonyították, hogy a nemzetek önrendelkezésének és önellátásának teljes feladása olyan sebezhetőséget jelent, amelyet egyik ország felelős vezetése sem engedhet meg magának. Sokan és sokszor támadják Magyarországot és annak Kormányát azért a politikájáért, amelyben kiáll a nemzet szuverenitása, a magyar emberek, a családok és a magyar vállalkozások védelme érdekében. Mostanra beigazolódott, hogy ezeknek a felelős döntéseknek köszönhetően, az ágazatok – köztük az agrárium és az élelmiszeripar – gyorsan tudnak alkalmazkodni az új helyzethez és ezzel sikerülhet elkerülni a válságot, sőt hatékony támogatáspolitikával egy komoly kitörési lehetőség is adott. Fejlődésünk kulcsa mindig is az innováció volt és most sincs ez másképp.

Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat mára a magyar termékek és szolgáltatások minőségének fokmérőjévé vált. Egy olyan védjeggyé nőtte ki magát, amelynek birtokosai mindamellett, hogy büszkén viselik azt, az általuk termelt termékekkel, vagy nyújtott szolgáltatásokkal kiemelkednek versenytársaik közül, a fogyasztók számára pedig a valódi minőséget jelentik.

Gratulálok a Pályázat kiíróinak, az eddigi díjazottaknak és jó felkészülést kívánok a leendő pályázóknak!


Farkas Sándor
miniszterhelyettes
Agrárminisztérium