Kiss Károlyné

Kiss Károlyné Ildikó Asszony, az Érték és Minőség Nagydíj Tanúsító Védjegy alapítója, DIAMOND Szervezőiroda Bt. ügyvezető igazgatója.

Tisztelt Hölgyeim, Uraim, kedves Vendégeink!

Szeretettel Köszöntöm Önöket az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Kiírói Tanácsa nevében a díjátadó ünnepségünkön!

Egy nagyon nehéz, küzdelmes másfél éven vagyunk túl és igazából nincs semmi garancia arra, hogy az elkövetkezendő időszak könnyebb lesz.  De ne veszítsük el a hitünket, a lelkesedésünket, hiszen ma itt valamennyien ünnepelni jöttünk. Ünnepelni azokat, akik ebben a rendkívül nehéz helyzetben is felismerték a lehetőséget és dolgoztak, küzdöttek a fennmaradásért, a fejlődésért. Most már mindenki tisztán látja, hogy egy jól működő vállalkozásnak nem az az igazi mércéje miként funkcionál békeidőkben, hanem az, hogy mi történik vele, ha válság éri. A mai díjazottak mindegyike bizonyított, és ez már önmagában hatalmas siker!

Éppen ezért óriási öröm nekünk kiíróknak az, hogy oly sokan ebben a „válság üzemmódban” is optimistán, a kiválóságra törekedve alkottak ismét maradandót, értéket, minőséget.

Önöknek, a gazdasági élet szereplőinek most már nem csak a folyamatos fejlődéssel, hanem a sok váratlan ismeretlen tényezővel is lépést kell tartani. Ehhez az Érték és Minőség Nagydíj továbbra is – sőt, most még inkább – támaszt szeretne nyújtani itthon és határainkon túl mindazoknak, akik azért dolgoznak, alkotnak, fejlesztenek, hogy a jóból kiválóvá váljanak.

De ne feledjük:

 „A kiválóság nem örökletes. A minőség nem Veled született. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt.”  - Gundel Károlyt idéztem, akinek gondolata egyben az idei évünk mottója is. Úgy vélem, ez a pár mondat hűen tükrözi mindazt az optimizmust, pozitív gondolkodást, jövőbe vetett hitet, ami győzteseinket is kivétel nélkül jellemzi.

Érték és Minőség. Két fontos jelző, amely pályázatunkban szorosan összeolvad és egy védjegy formájában ölt testet, amely napjaink kihívásainak is megfelel, kiemelkedő minőségű értékek egyértelmű megkülönböztetésével orientálja a fogyasztókat a globalizálódó - és most már bizonytalannak is mondható - piacgazdaság egyre bővülő termékkínálatában.

 

És most engedjenek meg pár gondolatot  az idei pályázatokról!

Az év elején még folytatódó rendkívüli körülmények hatása a benyújtott pályázatok számában érezhető volt, hiszen elmaradt a járvány előtti időszakhoz képest. Ugyanakkor az a tapasztalat, hogy a vállalkozások elfogadták, hogy talpon maradásuk alapvetése az előre menekülés. A 2020. évhez képest nőtt a díjazottak száma közel 30%-kal emelkedett, sőt nagy örömünkre ismét díjazhattunk határon túli vállalkozást is.

2021-ben szám szerint 38 pályázó 41 pályázata érdemelte ki az Érték és Minőség Nagydíj Tanúsító Védjegy használatát és vele együtt a kitüntető cím viselését. A legkiemelkedőbb pályázatok közül 14-en, munkájuk külön elismeréseként értékes különdíjakban is részesültek.

Minden díjazott pályázat magas színvonalú és iránymutató munka, egyedi jellemzőkkel és valamilyen újdonság elemmel. Szinte kivétel nélkül mindenkinél szempontként jelentkezett a fogyasztók, felhasználók mind magasabb szintű kiszolgálása, segítve ezzel is a tudatos választói kultúra fejlesztését.

Idén a gazdaság és kultúra területéről jelentkező vállalkozások a 11 főcsoporton belül több, mint 50 fajta terméken/szolgáltatáson keresztül mutatták meg alkotóerejüket, kreativitásukat.

Két húzó ágazatot kiemelnék; a Mezőgazdasági- és élelmiszer termékek kategóriájában 23, míg a Kozmetikai termékek kategóriájában 6 pályázat került ki győztesen.  De összességében elmondható, hogy valamennyi érintett szakterületről érkezett olyan pályázat, amely a mai „versenyterepen” is innovatívnak számító produktumot mutatott be.

Az előző évekhez hasonlóan többségében kis-és középvállalkozás mérettette meg magát, de pozitív meglepetés, hogy ezúttal mikró vállalkozások is bebizonyították, hogy képesek akár világszínvonalon is előállítani.

Területi megoszlás tekintetében érdemes megemlíteni, hogy a díjazottak az ország kilenc (9) régiójából érkeztek egy (1) pályázat pedig Erdélyből. A nyertesek 27%-a budapesti, 71%-a vidéki székhelyű.

- a közös nevező, a keresztmetszet minden esetben a magas MINŐSÉG. Az a minőség, amellyel ÉRTÉKET teremtünk, értéket közvetítünk és bizalmat építünk.

Végül engedjék meg nekem, hogy előremutató jókívánságaimat ismét - a már sokat hallott - járvány-helyzet árnyékából tegyem. Hiszem, hogy a veszteségekért és nehézségekért cserébe olyan tapasztalatokkal gazdagodnak vállalkozásaik, amelyek révén nem csak az alkalmazkodó, de a kezdeményezési képességük is nagymértékben javul. De a válság sajnos megmutatta azt is, hogy az adott körülményekhez való alkalmazkodásnak megvannak a maga határai: a siker kulcsa pedig az, ha valaki képes olyan dologba belekezdeni, amihez megvannak az adottságai, de nincsenek meg a tapasztalatai.

Örömmel jelenthetem, hogy Önöknek, akik ma itt ülnek, már kezükben van a siker kulcsa!

Ezúton is gratulálunk valamennyi nyertesnek! Reméljük, hogy az Érték és Minőség Nagydíj védjegyének birtokában tovább tudják erősíteni pozíciójukat, úgy itthon, mint a külföldi piacokon. Kívánunk jövőbeli terveikhez, munkájukhoz sok sikert és kitartást!