Bálint Ágnes Asszony, az ExVA Vizsgáló és Tanúsító Kft. ügyvezető igazgatója

Tisztelt Hölgyeim és Uraim, Kedves Vendégeink!

Az ExVA Kft., több évtizedes múltra visszatekintő vizsgáló és tanúsító cég, amely életében új időszámítás kezdődött 2020. március 20-án amikor a Béres Gyógyszergyár Zrt. tulajdonába került. Ennek köszönhetően friss arculatot és új stratégiát dolgoztunk ki.

Az ExVA Kft. széleskörű szolgáltatásainknak köszönhetően segítséget tud nyújtani minden olyan iparágnak, ahol kiemelt és fontos szempont a biztonságos munkavégzés. Ezek elsősorban tűz és robbanásveszélyes anyagokat felhasználó, azokat előállító, vagy szállító üzemek, vállalatok. Ilyenek például a szénbányák, földfelszíni olaj-, vegyi-, gyógyszeripari létesítmények, kőolaj, földgáz kitermelésével, szállításával és tárolásával foglalkozó vállalkozások, erőművek, ahol a villamosenergia előállítására földgázt, a generátorok hűtéséhez hidrogént használnak, biogáz üzemek, malmok, faipari festő üzemek, cukor, szesz, étolaj gyárak, biogáz üzemek vagy a szennyvíztisztítók.

A felülvizsgálati szolgálatásaink célja a különféle gyújtóforrások kizárása, a potenciálisan robbanásveszélyes területeken telepített gyártmányok adott térségben való alkalmazhatóságának, megfelelőségének és szerelésének ellenőrzése, hogy ezáltal ne képezzenek gyújtóforrást az adott területen.

Az ExVA olyan akkreditált tanúsítószervezet (elsősorban ATEX, IECEx területen), melynek tanúsítványai nemcsak hazánkban, de Európában és globálisan is elismertek. A termékvizsgálat és tanúsítás jogilag szabályozott környezetben, kimagasló színvonalon, az ügyfél igényeit szem előtt tartva zajlik.

A megfelelőségértékelést akkreditált státusszal és saját akkreditált vizsgálólaboratóriummal biztosítjuk. A jól felszerelt vizsgálólaboratóriumunkban több mint 150-féle vizsgálatot végzünk. A kalibrált műszereinknek és berendezéseinknek, illetve a magasan képzett szakértőinknek köszönhetően minden tanúsítást gyors, hatékony és precíz vizsgálattal tudjuk alátámasztani.

Megfelelőség esetén, gyártói felügyeleti audit elvégzése mellett kerül kiadásra az adott területre vonatkozó tanúsítvány.

Egyedi vizsgálóberendezéseket is gyártunk, melyek lehetővé teszik, hogy a felhasználó már a tervezési fázisban kiszűrje az esetlegesen felmerülő hibákat. Erre szolgál a gyújtószikravizsgáló berendezés, a precíziós digitális gázkeverők, a minimális résvastagságvizsgáló berendezés és más egyedi ExVA által tervezett vizsgálóberendezés, melyeket világszerte több mint 15 országban értékesítünk.

Az ExVA Kft. csapata a technikai szabványok és a jogszabályi követelmények teljes körű megfeleltetése érdekében, szakmai konzultáció keretében asszisztenciát, műszaki támogatást nyújt a tervezőknek, gyártóknak és a végfelhasználóknak.

Részt veszünk speciális berendezések, egyedi berendezések és készülékek tervezéséhez, kivitelezéséhez kapcsolódó szakértői munkálatokban.

Az évek során az ExVA bebizonyította, hogy tevékenysége nélkülözhetetlen, mind a hazai, mind a külföldi piacon egyaránt.  A cég több mint 26 éves szakmai tapasztalattal rendelkezik, az évek folyamán több mint 10.000 tanúsítványt adott ki, négy kontinensen ismert és elismert a neve és a nemzetközi jártassági vizsgálatokon minden alkalommal az első 5 legjobb helyezett között szerepel.

Partnerei bizalommal választják az ExVA Kft.-t, mert:

„Ahol mások a problémát látják, mi a megoldást!”

 

Köszönöm a figyelmüket!